Lasse Ekstrand
Social Konst

Det här är en bok om och för social konst. Ett befriande manifest vill den vara. Social konst nu!

Det riktar sig till alla i färd med att ta sig ur historiskt skapade tankelåsningar. Arbetande såväl som arbetsbefriade, skolelever såväl som grå pantrar.

Tiden är mogen. Fabrikerna tystnar. Efter mer än hundra år av lydnadskultur och auktoritära sociala former kan nu ett sjudande, överraskande samhälle växa fram – underifrån. Med sociala innovationer och sociala experiment. Social Konst!

Genom spontanitet och social uppfinningsrikedom. Aktioner och provokationer. Hyss och manifestationer. Alltmedan de stora fabrikskomplexen tystnar och den idéstyrda humanekonomin breder ut sig. Alla är vi kallade som deltagare. Ingen som enbart betraktare.
Den sociala befrielsen börjar nu, i detta ögonblick! Du och jag och vi är bärare av förändring och framtid. Allt kan hända, allt är möjligt! Varje människa är en social konstnär!

Lasse Ekstrand är samhällsvisionär, fil. doktor i sociologi och författare till uppmärksammade böcker om medborgarlön och om allkonstnären Joseph Beuys. Han leder kurser i projektskapande och är en uppskattad föreläsare runt om i landet.


144 sidor. Originalpocket. Ca-pris 52:-