Jan Norming & Pietro Fioriniello & Elisabeth Frang PIETROS KÖK

PIETRO FIORINIELLO tog med sig de bästa idéerna om god mat från sin mamma i Neapel. Dit hör de katedrala kraven på basvarorna: på olivoljan och vitlöken, tomaten och citronen, brödet och basilikan.

Han skapade La Cucina Italiana, en liten kvalitetskrog vid
Korsvägen i Göteborg, där gästerna förundras. Så gott!
Så italienskt? Nej, inte bara. Pietro har snabbt tagit till sig det bästa i sitt nya hemland: marulken från fiskhamnen, ostronen från norra Bohuslän. Det händer att det
smakar lingon om hans tiramisú.

JAN NORMING, prisad författare och kulturjournalist,
har hängt i Pietros kök i mer än ett år. I denna matbok för lekfulla serverar han nu ett stort antal av Pietros tips
och tankar, insvepta i italienska minnen och kulinarisk kulturhistoria. Knepen är allt annat än krångliga.
Recepten inbjuder läsaren att fortsätta skapandet.

ELISABETH FRANG är modefotografen som här lystrar till måltidens känsla, hellre än att strålkastarbelysa fiskskinnet.
Hon var med när Pietro tog gasolköket under armen
och gick till havs med sina vänner.


Fyrfärg. Rikt illustrerad. 140 sidor. Inbunden. Ca-pris 259:-